back

Уряд і усі відповідальні служби скоординовано працюють для забезпечення недопущення розповсюдження коронавірусу в Україні

Уряд і усі відповідальні служби максимально мобілізовані та скоординовано працюють, щоби забезпечити недопущення розповсюдження коронавірусу в Україні. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

«В Україні працює національний оперативний штаб, який двічі на день збирає дані про захворювання людей. Також щодня ми контактуємо з ВООЗ для отримання інформації з досвіду інших країн стосовно розвитку вірусу, інкубаційного періоду тощо. Наші фахівці разом із міжнародними колегами спостерігають за розвитком ситуації для оперативного реагування», – сказав Глава Уряду.

Олексій Гончарук наголосив, що в аеропортах встановлено додаткову процедуру контролю рейсів з країн з ризиком поширення коронавірусу. «Кожна людина, яка із зони ризику коронавірусу прибуває в Україну, проходить в українських аеропортах огляд медиків», – зазначив Прем'єр-міністр.

За його словами, у кожній області є підготовлені бригади лікарів-інфекціоністів, які готові надати необхідну медичну допомогу у разі виявлення симптомів хвороби, та визначені лікарні, які готові прийняти людей.

Стосовно перебування громадян в обсервації, які евакуйовані з Китаю, Олексій Гончарук наголосив, що усі вони почуваються добре. Про стан їхнього здоров’я Главі Уряду доповідають двічі на день.

У Нових Санжарах організовано всі необхідні умови для комфортного перебування людей: тепло, харчування, санітарно-гігієнічні засоби. Зараз деякі мобільні оператори встановили вишки для забезпечення кращого комунікаційного зв’язку зі своїми рідними.

«Люди там також у повній безпеці. Причин для паніки немає», – наголосив Олексій Гончарук.

За матеріалами пресслужби Кабінету Міністрів України

26 лютого 2020
back