back

Жителі с. Синявка мають право на отримання медичних послуг на належному рівні

Сьогодні в Синявському ФАПі відбулася зустріч на запрошення жителів села Синявка щодо питання закриття Фапу. На даній зустрічі був присутній заступник міського голови Тетяна Вишняк, начальник відділу соціального захисту населення та охорони здоров'я міської ради Марина Москальчук, заступник голови райдержадміністрації Микола Петрушенко, заступник головного лікаря Менського центру первинної медико-санітарної допомоги Галина Вербицька.

Проблема виникла в тому, що комісія КНП «Менський центр первинної медико-санітарної допомоги» встановила, що дане приміщення, де знаходиться ФАП визначено комісійно, як таким, що не придатне до використання у зв’язку з аварійністю, адміністрація району та адміністрація центру первинної медико-санітарної допомоги запропонували не використовувати приміщення, а медичні послуги для жителів с. Синявка надаватиме ФАП в с. Городище. З даною пропозицією жителі були не згодні, оскільки люди, які проживають на території с. Синявка похилого віку, і звертатися за медичною допомогою в інше село не мають можливості.

На зустрічі заступник міського голови Тетяна Вишняк, зазначила, що дане питання є важливим для жителів і жителі повинні отримувати медичні послуги на належному рівні. Слід зазначити, що в приміщенні там де раніше знаходилася амбулаторія планувалося розміщення Синявського Фапу, але з весни й до теперішнього часу, крім заміни покрівлі даху ніяких робіт не проводилося, оскільки було припинено фінансування з районного бюджету. Тож, наразі люди збентежені виниклою ситуацією, оскільки, в нове приміщення ФАП не може переміститися, через те, що воно досі не відремонтоване Менською РДА за відсутністю коштів, а теперішнє приміщення Фапу є аварійним, а добиратися жителям с. Синявка до с. Городище далеко.

Звернень від Менської райдержадміністрації не було стосовно надання допомоги по ремонту приміщення, яке іще у квітні місяці міська рада передала району для проведення ремонтних робіт.
Маємо надію, що ремонт приміщення для Синявського Фапу райдержадміністрацією буде закінчено та жителі зможуть отримувати допомогу на території с. Синявка.

29 листопада 2019
back