back

Чернігівський регіональний форум ОСББ «Фінанси в ОСББ: як керувати правильно»

Учора  у м. Чернігів пройшов Чернігівський регіональний форум ОСББ «Фінанси в ОСББ: як керувати правильно», в якому взяли участь представники Менської міської ради та  голови ОСББ з м.Мена.

Під час проведення форуму, про основні принципи  керування фінансами ОСББ розповідали  представникам об'єднань юристи та консультанти.  До присутніх були донесені основи бухгалтерського обліку, фінансової дисципліни, новий порядок отримання пільг та субсидій у грошовій формі, організація сплати внесків і платежів ОСББ тощо. Також на форумі розглядали основи комунікативної політики ОСББ. 

За словами організаторів, спробувати створити ОСББ варто мешканцям кожного багатоквартирного будинку, незалежно від його розміру, адже тільки його співвласники достеменно знають, що необхідно придбати чи відремонтувати, а також як зробити це за розумні гроші.

Форум пройшов у рамках реалізації заходів проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН (ПРООН) «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES), який реалізується із метою стимулювати та підтримати створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) у всіх 24 областях України.

У місті Мена мешканцями багатоквартирних будинків вже створено 22 ОСББ. Слід зазначити, що Менська міська рада  надає консультативну допомогу з питань створення та роботи ОСББ, а програмами Менської  міської ради передбачено фінансову підтримку ОСББ. .

 

27 листопада 2019
back