back

Зустріч з головою ОДА

13 листопада голова  Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко провів робочу зустріч з головами об’єднаних територіальних громад Чернігівщини.  Iнтереси Менської громади на зустрічі  представляв секретар Менської міської ради Юрій Стальниченко.

Зустріч відбулася у форматі діалогу. Під час спілкування з очільником області міські, селищні та сільські голови розповіли про стан справ у своїх громадах і висловили пропозиції та ідеї щодо подальшого розвитку ОТГ в умовах децентралізації. Зокрема, йшлося про питання освітньої та медичної субвенції, ремонту доріг, оренди землі, акцизного податку, вирішення проблеми побутових відходів.

Також на зустрічі не оминули питання співпраці ОТГ з органами  державної влади, обговорювавши цю тему Андрій Прокопенко зазначив, що хотів би почути від голів громад пропозиції щодо кандидатур на посади керівників РДА.

На сьогоднішній день у Чернігівській області функціонує 45 ОТГ, у ще п’яти призначено вибори на 22 грудня цього року. Так, із 569 базових рад на початок реформи 373 вже прийняли рішення про об’єднання чи приєднання територіальних громад. В утворених ОТГ проживає 501,9 тисячі осіб – 49,9% населення області.

Чернігівщина другий рік поспіль у п’ятірці областей лідерів за загальним рейтингом моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування. Станом на 10 листопада цього року займає 4 місце.

15 листопада 2019
back