back

Сільська лікарська амбулаторія в Стольному скоро запрацює

Згідно з Планом перспективного розвитку Чернігівської області на 2019-2021 роки та в межах реформи сільської медицини на Чернігівщині заплановано будівництво 21 сільської лікарської амбулаторії. У нашому Стольному новий об'єкт скоро буде готовий, тривають внутрішні роботи.

Новій амбулаторії бути!

    Сьогодні більше 13 мільйонів українців проживають у селах. Однак базова медицина там практично ліквідована – у сільських амбулаторіях та ФАПах немає навіть найнеобхідніших умов. У 75% із них відсутнє водопостачання, у 82% сільських амбулаторій немає санвузлів. ФАП перетворився на проміжний пункт, через який пацієнта транспортують з точки «А» у точку «Б» – у район чи область, де є певний рівень медицини. ФАПи просто не можуть виконувати функцію первинної ланки медицини.

    Новенька будівля із сучасним медичним обладнанням, меблями та усіма зручностями – такими мають постати амбулаторії у селах України у 2018-2019 роках. На це з бюджету країни спрямували 5 мільярдів гривень.

    – Замовник будівництва лікарської амбулаторії в Стольному – управління капітального будівництва в Чернігівській області.  Більшу частину коштів виділяє держава, але щоб розпочати будівництво громада також повинна співфінансувати проект. Рішення сімнадцятої сесії сьомого скликання Менської міської ради № 249 від 22 червня 2018 року – виділити кошти з метою забезпечення співфінансування для реалізації проекту «Будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини (1-2 лікаря) в    с. Стольне». Для цього Менська міськрада виділила в 2018 році 73373 гривні, в 2019 – 545924 гривні.

 
08 листопада 2019
back