back

Як забезпечити ефективне місцеве самоврядування на Чернігівщині обговорювали під час засідання круглого столу

Представники громадськості, головних розпорядників бюджетних коштів м. Мена та м. Ніжин; громадські експерти у сфері належного врядування і місцевого бюджету, а також медіа прийняли активну участь в круглому столі «Система управління якістю для ефективного місцевого самоврядування», який відбувся 6 листопада у Прес-клубі «Чиста політика" в Чернігові.

Учасники жваво обговорювали результати громадського аудиту «Впровадження системи внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту (ВК-ВА) в органах місцевого самоврядування» у 8-ми громадах 4-х областей України.

Громадський аудит провела Мережа ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії за методикою та при координації ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Записка наведена у посиланні.

Директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва», координатор ініціативи #ГромадськаПрефектура Михайло Золотухін людською мовою пояснив

  1. Вимоги законодавства України щодо запровадження системи внутрішнього аудиту та внутрішнього контролю;
  2.  Можливості системи управління якістю для ефективності та корисності для громадян місцевого бюджетного процесу;
  3. Відповідальність місцевих посадових осіб органів місцевого самоврядування;
  4. Як запровадити систему ВК- ВА у м. Ніжин та м. Мена.

Захід проходив в рамках проекту "Внутрішній контроль та аудит – як основа підвищення ефективності місцевих бюджетів у 4-х регіонів України», якій реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Уряду Великої Британії та в рамках діяльності «Мережі ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії».

Партнери проекту: ГО «Центр Доброчин» (м. Чернігів); ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» (м. Севєродонецьк Луганська область); ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики».

 

08 листопада 2019
back