back

У МЕНІ ВІДБУВСЯ ГРАНДІОЗНИЙ «ДЕНЬ КАР’ЄРИ»

У рамках реалізації програми державної служби зайнятості щодо професійно орієнтації учнів, Менська районна філія Чернігівського обласного центру зайнятості спільно з відділами освіти Менської РДА та міської ради організували та провели 17 жовтня «День кар’єри». У міському будинку культури зібралися старшокласники Менщини та представники вищих та професійно – технічних навчальних закладів з Києва, Черкас, Сумської та Чернігівської областей.

          Звертаючись до молоді директор філії Тамара Кот зазначила, від того, наскільки вдало буде обрана майбутня професія – залежатиме подальший життєвий шлях кожного учня. Наголосила, що служба зайнятості наразі допомогає учням правильно обрати своє професійне майбутнє, використовуючи новітні технології, онлайн-сервіси, а також спеціальні тести. «За що б ви не взялися, головне – будьте віддані своїй справі до кінця. Не обов’язково досягати якогось зоряного успіху, головне бути чесним перед самим собою в обраній професії та робити те, що любите і любити те, що робите!», - порадила директор центру зайнятості.

          Привітали учасників голова Менської райдержадміністрації Валерій Щукін, який поділився досвідом обрання майбутнього фаху сином та побажав учням вдалого вибору професії. Міський голова Геннадій Примаков акцентував увагу школярів на тому, що робота повинна бути хобі, що правильно обрана професія принесе неабияке моральне задоволення. Приватний підприємець Василь Кондаков презентуючи свою діяльність розповів про специфіку роботи, актуальні вакансії, заробітну плату за посадами та порадив учням обирати робітничі професії, адже це престижно.

          Знайомство старшокласників із навчальними закладами відбулося у два етапи: спочатку кожен заклад представив себе у короткій відеовізитівці з виступом представника, а потім була змога безпосередньо поспілкуватися та дізнатися більше інформації у працівників закладу. Адже у фойє будинку культури розташувалася ціла виставка навчальних закладів-учасників «Дня кар’єри».

          Серед навчальних закладів, які презентували себе були: Академія державної пенітенціарної служби, Шосткинський інститут Сумського державного університету, Чернігівський національний технологічний університет, Сосницький професійний аграрний ліцей, Чернігівський кооперативний коледж, Сосницький сільськогосподарський технікум бухгалтерського обліку, Козелецький коледж ветеринарної медицини, Новгород-сіверське медичне училище, Ніжинський коледж культури та мистецтв ім. М. Заньковецької, Борзнянський державний сільськогосподарський технікум, Національний університет біоресурсів та природокористування, Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування, Сновське професійно-технічне училище лісового господарства, Чернігівський професійний будівельний ліцей, Чернігівське вище професійне училище, Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту.

          Як обрати майбутній фах, успішно працевлаштуватися, побудувати кар’єру? – на ці та багато інших питань знайшли відповіді понад 500 учнів Менщини

 

 

 

21 жовтня 2019
back