back

Загальношкільні уроки з безпеки життєдіяльності під відкритим небом

         Фахівці державної і місцевої пожежної охорони Менської ОТГ провели загальношкільні уроки з безпеки життєдіяльності під відкритим небом в навчальних закладах Макошине, Дягови, Семенівки і Бірківки.

           Інспектор Менського райвідділу УДСНС в Чернігівській області Тарас Дивень провів для дітей інструктаж щодо порядку дій у разі виявлення вибухонебезпечного предмета та продемонстрував їм фрагменти боєприпасів часів Другої світової війни. Рятувальник також розповів учням про безпеку користування опалювальними приладами і порядок дій при виникненні пожежі. Окрім того, школярі отримали кольорові листівки з правилами поведінки в осінньо-зимовий період та при виявленні вибухонебезпечних предметів.

          На подвір’я шкіл приїхали пожежні автомобілі зі спеціальним спорядженням місцевих пожежних команд. Працівники комунальної установи «Місцева пожежна охорона Менської міської ради» навчали дітей правильно користуватися вогнегасником і продемонстрували роботу пожежної техніки.

          Школярі залюбки спілкувалися з вогнеборцями. Надзвичайно сподобалася школярам демонстрація принципу роботи ручного ствола, адже мало хто з них бачив гасіння пожежі на власні очі. Приємно відзначити зацікавленість і той блиск в очах дітей, коли вони оглядали пожежну техніку, приміряли спорядження та слухали розповідь рятувальників про їхню щоденну роботу.

          Під час таких заходів молоде покоління ближче знайомиться з пожежно-рятувальною службою та розуміє важливість відповідальної поведінки. Можливо, хтось із дітей у майбутньому обере професію вогнеборця, а як користуватися вогнегасником чи викликати Службу порятунку вони знають вже зараз.

 
 
 
 
 
09 жовтня 2019
back