back

Тривають перевірки сімей у підготовці до опалювального сезону

У зв’язку з початком осінньо-зимового сезону працівниками служби у справах дітей, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, інспектора МРВ УДСМС, інспектора з ювенальної превенції МВП ГУНП проводяться профілактичні заходи з метою обстеження умов проживання дітей, які проживають в багатодітних сім’ях та сім’ях, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Так з початку вересня в 11 населених пунктах громади було відвідано 32 сім’ї в яких виховується 73 дітей.

Під час таких обстежень особлива увага звертається на технічний стан систем та приладів опалення, їх відповідність умовам безпечної експлуатації, наявність запасів палива, продуктів харчування, дитячого теплого одягу та взуття.

В ході перевірок з батьками проводяться профілактичні бесіди про їх безпосередню відповідальність щодо залишення дітей без нагляду в небезпечному середовищі, що несе загрозу їх життю та здоров’ю, надаються інструкції щодо дотримання правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення та використання електроприладів.

Незважаючи на близькість холодів, в деяких сім’ях груби перебувають в незадовільному стані (5 сімей), електромережа потребує ремонту ( 3 сім’ї), відсутній запас дров ( 3 сім’ї). Ці сім’ї будуть повторно відвідані комісією.

За результатами обстежень 11 батьків попереджено про відповідальність за неналежне виконання батьківських та двом сім’ям, малолітні діти в яких проживають в антисанітарних умов надано двотижневий термін на виправлення ситуації в іншому випадку діти будуть тимчасово вилучені з сімей.

 
 

 

 

 

04 жовтня 2019
back