back

Як поповнити бюджет ОТГ

         З Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питань колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні» були внесені зміни до деяких законодавчих актів.

        В цьому законі передбачено, що питання розпорядження земельними ділянками під проектними польовими дорогами у масиві розпайованих земель переходить до компетенції органів місцевого самоврядування. Таким чином проектами землеустрою на польові шляхи передбачено 10% площ від загальної розпайованої площі земель сільськогосподарського призначення.

        У Менській ОТГ знаходиться не мала площа під проектно польовими дорогами, які на даний момент обробляються сільськогосподарськими підприємствами за які не надходять кошти до бюджету Менської ОТГ.

        За попередніми підрахунками орієнтовна сума орендної плати за такі земельні ділянки становить 500 тис. грн.

        Відділом земельних відносин Менської міської ради була проведена робота по організації питання стосовно передачі цих земель землекористувачам в оренду.  Так, на даний час землекористувачам направлені листи з вимого провести відповідну роботу по виготовленню технічної документації та оформлення договорів оренди.

        Результатом даної ініціативи буде збільшення надходжень від орендної плати за землю до бюджету громади, що поліпшить  вирішення соціальних потреб громади: придбання шкільного автобусу, ремонт закладів освіти, ремонт доріг і т.д.

 

25 вересня 2019
back