back

У Дягові пройшов традиційний фестиваль "Медовуха-фест”


На бджолине свято, що стало традиційним для села Дягова прийшли мешканці села та приїхали числені гості. Цьогоріч фестиваль пройшов 20 серпня.

Дійство розпочалося з виступу Дягівського молодіжного танцювального колективу «Crazy live» який презентував глядачам святкову діжку меду. До вітального слова були запрошені в. о. старости Наталія Бурка, начальник відділу культури Менської міської ради Світлана Шелудько та депутати Менської міської ради Микола Бурка та депутат районної ради Світлана Бутенко. Також з особливим вітальним словом до присутніх звернувся житель Дягова- пасічник Михайло Шатирко. У своїй промові він наголосив про важливість для всього людства бджолярної справи та її збереження.

Відбуласть презентація меду різних сортів від пасічників Лесюти Юрія Петровича, Шатирка Михайла, Дмитровича Лисенка Василя Михайловича, Брефалової Оксани Михайлівни та Чумака Григорія Івановича.Після чого, за традицією, мед та яблука освятив настоятель Свято-Покровської церкви отець Віталій.

Далі, за участю творчих колективів «Мелодія» та колективу Дягівчан проходила святкова концертна програма. Частиною святкової програми стало урочисте вітання двох родин з ювілеями до 25 та 50 річницею подружнього життя.

Особливістю цьогорічного фестивалю "Медовуха-фест” було велике різноманіття розваг для дітей. На фестиваль були запрошені аніматори, відбулося шоу мильних бульбашок, проходили різноманітні конкурсні програми, працювали батути, продавалися медові солодощі.

Кожен охочий мав можливість придбати квиток на безпрограшну лотерею, головним призом якої було порося. Виручені кошти від лотереї пішли на допомогу дитячому будинку.

Завершилося свято молодіжною дискотекою, та Фаєр Шоу від колективу “Reiton”

Менська міська рада висловлює подяку організаторам та спонсорам фестивалю: Відділу культури Менської міської ради, Фермерському господарству «Бутенко», Депутату міської ради Роману Олексійовичу Бутенку, ТОВ «Мена-Авангард», Депутату районної ради від партії Батьківщина Бутенко Світлані Леонідівні, Волошину Станіславу та Кіркітадзе Михаїлу.

 

 
 
 
 
 
 
22 серпня 2019
back