back

У Мені відзначали свято Маковія

Традиційно, релігійне свято Маковія відзначається 14 серпня. У 2019 році свято перепадає на середу. На цей час припадає початок Успенського посту. Як і всі церковні свята воно має свою історію, традиції, та звичаї. 

Сьогодні працівниками Менського краєзнавчого музею імені В.Ф.Покотила, біля будівлі музею був проведений майстер - клас плетіння букетів до свята Маковія. Букети складали за старовинними традиціями, які з давніх-давен існували на Менщині.

Вступне слово було надане науковому працівнику музею Ігорю Андрієнку, який розповів присутнім про традиції святкування Маковія.

Майстер - клас плетіння букетів - віночків з квітів та різнотрав'я за старовинними обрядами проводили зберігач фондів музею Людмила Скрипка та доглядач Музею Дарина Прилипко. Також  на святі були представленні традиційні Українські страви. 


У майстер - класі брали участь учні школи ім. Шевченка їх класний керівник Тетяна Дубовська та представники Менської молодіжної ради. Потім зроблені дітьми букети - віночки освятив настоятель Троїцької церкви Отець Василь Томишин. 

14 серпня 2019
back