back

До Менської міської ради приїздили голови Бахмацької та Сновської ОТГ

Учора до Менської міської ради щоб обговорити ідеї розвитку туризму в громадах завітали Сновський міський голова Олександр Медведьов, Бахмацький міський голова Павло Шимко та радник з питань регіонального розвитку Чернігівського центру розвитку місцевого самоврядування Володимир Бойко.   Від Менської міської ради на зустрічі були присутні секретар ради Юрій Стальниченко та представники відділу культури Менської міської ради.

  Зокрема на зустрічі розглядали ідею створення оригінального для нашого регіону туристичного маршруту з Сновська до Бахмача через місто Мена. Оригінальність цього туристичного маршруту в тому, що він проходитиме залізничною колією на ретро-потязі. 

  Виявляється, що технічно реалізація цього проекту цілком реалістична, адже у місті Сновськ є депо з цілком справними ретро-потягами з паровими двигунами. Інша справа економічна доцільність цього проекту, адже витрати на обслуговування та експлуатацію ретро-потяга не малі. Та чи  буде зацікавлена "Укрзалізниця" в співпраці в реалізації цього проекту.

 Сам проект матиме мету популяризацію туризму на залізничному  виді транспорту, підвищення туристичної привабливості громад та розвиток місцевого малого бізнесу.

Також проект передбачатиме створення нової спільної організації - комунального підприємства чи туристичної огенції. 

Очевидно, що проект дотаційний, але може реалізуватися лише проектом регіонального розвитку за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, оголошення якого очікується вже цього року.

Отже, за результатами зустрічі було вирішено направити відповідне звернення про співпрацю  до "Укрзалізниці" та інших можливих учасників проекту, в разі отримання підтримки - рухатися далі.

 Зустріч відбулась рамках консультацій Чернігівського центру розвитку місцевого самоврядування програми U-LEAD з Європою.

 

09 серпня 2019
back