back

Засідання комісії з легалізації робочих місць

Сьогодні в приміщенні Менської міської ради під головуванням заступника Менського міського голови Тетяни Вишняк  відбулося засідання комісії з питань легалізації робочих місць.

На заході були присутні: Карабан 
Оксана Григорівна - головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно - правових актів у Чернігівській області, Коваленко Галина Вікторівна - начальник Менського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області, Біндюк Юлія Василівна - начальник відділу праці Управління праці та соціального захисту населення Менської районної державної адміністрації, Кривицька Наталія Іванівна - заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Менського управління ГУ ДФС у Чернігівській області, Симан Лариса Василівна - провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Менської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості.

Від міської ради участь у заході прийняли участь: Гайдукевич Максим Валерійович - заступник міського голови з питань діяльності виконкому Менської міської ради Бернадська Тетяна Анатоліївна - начальник юридичного відділу Менської міської ради, Оседач Раїса Миколаївна - завідувач сектору кадрової роботи Менської міської ради, Костенко Володимир Васильович - начальник Фінансового управління Менської міської ради.

Основними питаннями на розгляді засідання були заборгованість та невиплата мінімальної заробітної плати, які на фоні зростання тарифів на житлово-комунальні послуги та постійного підвищення цін на харчові продукти ставлять під загрозу існування працюючих та членів їх сімей. Нагадаємо, що станом на 01.01.2019р. законодавством встановлена мінімальна заробітна плата в розмірі 4173грн.

З метою проведення роз’яснювальної роботи на засідання були запрошені роботодавці, які нараховували доходи у вигляді заробітної плати менше законодавчо встановленого рівня. Також на засіданні обговорювались можливі шляхи легалізації робочих місць. Присутнім було роз’яснено переваги офіційного працевлаштування, яке забезпечує відповідні соціальні гарантії для працівників та звільняє від адміністративної відповідальності роботодавців.

 

08 серпня 2019
back