back

Споживання продуктів харчування населенням області

За розрахунками Державної служби статистики України в середньому у 2018 році пересічний чернігівець вжив 51 кг м’яса та м’ясних продуктів (по Україні – 53), 215 кг молока та молочних продуктів (198), 281 яйце (275), 116 кг хлібних продуктів (100), 174 кг картоплі (139), 169 кг овочів (164), 46 кг плодів та ягід (58), 11 кг риби та рибних продуктів (12), 12 кг олії (12), 38 кг цукру (30).

Порівняно з 2017р. чернігівці менше вживали молока (на 3 кг) та картоплі (на 2 кг). Решта показників зросла: споживання яєць на 10 шт, овочів – на 7 кг, хлібних продуктів – на 4 кг, м’яса та цукру – на 3 кг кожний, плодів – на 2 кг, риби та олії – на 1 кг кожний.

За рівнем споживання цукру Чернігівщина займає 1 місце в Україні, хлібних продуктів – 2, молока та молочних продуктів – 5, яєць – 7, картоплі – 8, олії та овочів – 10, м’яса та м’ясних продуктів – 11, риби та рибних продуктів – 13, плодів та ягід – 21.

Калорійність середньодобового раціону жителя Чернігівщини становила 3002 ккал (у 2017р. – 2892) при середній по Україні – 2706 ккал.

 

 

08 серпня 2019
back