back

Хочеш розвитку громади - подбай про її безпеку

"Хочеш розвитку громади - подбай про її безпеку". Такими словами розпочалася зустріч польських менторів Славоміра Клусека та Здіслава Внека в Менській громаді. Візит відбувся в рамках проекту "Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах України", який реалізується за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», Асоціації добровільних пожежних команд Республіки Польща. Учасниками проекту є 30 громад з 6 областей України. В Чернігівській області в ньому беруть участь крім Менської, ще і Бобровицька, Височанська, Плисківська, Сосницька об’єднані територіальні громади. 
Під час візиту по нашої громади відбулася зустріч менторів та керівництва ДСНС області в приміщенні Менської міської ради з керівництвом громади, начальниками структурних підрозділів ради, які відповідають за систему цивільного захисту, а також гості відвідали добровільну пожежну команду в с.Дягова. Учасники зустрічі обговорили найважливіші аспекти, які слід врахувати при розробці плану поліпшенні системи її цивільного захисту в населених пунктах громади,адже за останні 5 років сталося більше 270 пожеж, в яких загинуло 17 чоловік; люди та підприємства зазнали значних матеріальних збитків. 

З роботою комунальної установи "Місцева пожежна охорона", її матеріально-технічною базою та роботою добровільної пожежної команди в с.Дягова, менторів проекту ознайомив директор установи Анатолій Фурман, а про перспективи розвитку системи цивільного захисту в громаді, гостей ознайомив секретар ради Юрій Стальниченко.

Приділяючи увагу розвитку мережі цивільного захисту, пожежних команд і добровільного пожежного руху, ми можемо значно скоротити і матеріальні збитки, і що є найголовніше, скоротити кількість людських жертв, а також підвищити "відчуття безпеки" - зазначив секретар ради Юрій Стальниченко. 

Під час зустрічі в у міській раді, спільно з керівниками обласного управління ДСНС обговорили найголовніші етапи реалізації та заходи, які будуть впроваджуватися під час створення добровільних пожежних команд в громаді, можливості ефективного управління в кризових ситуаціях та підготовку планів реагування на надзвичайні ситуації та стратегії розвитку безпеки в Менській міській об'єднаній територіальній громаді.
Вже у жовтні місяці, напрацьована з допомогою польських менторів, "стратегія безпеки" буде презентована депутатам ради.

 

Більше фото за посиланням

07 серпня 2019
back