back

У Мені пройшов щорічний фестиваль світла та розвитку ЛюМена2019

Другого та третього серпня мешканці та гості міста Мена святкували щорічний фестиваль світла та розвитку ЛюМена2019. 

Фестиваль ЛюМена був започаткований у 2018 році. Саме тоді у нашому місті проходила реалізація масштабного  проекту модернізації вуличного освітлення, який фінансувався за кошти грантового проекту Європейського Союзу - SUDEP. На фоні реалізації проекту виникла концепція фестивалю, яка присвячена новим технологіям світла та  покликана на популяризацію енергозберігаючого образу життя населення.

Щоб донести ідеї енергозбереження, відділом культури Менської міської ради була розроблена тематична програма фестивалю з використанням відповідної атрибутики та заходів для подачі інформації для гостей фестивалю Ця програма розпочалась з акції “Енергозбереження для всіх і кожного”. Також проводились акція  “Нам не до лампочки”, яка тривала на протязі фестивалю, проводився танцювальний флешмоб “Енергія руху”.

Дитяча лаунж зона "в гостях у Лампика" на фестивалі LuMena зібрала багато дітвори, яка вивчала все пов'язане з популяризацією енергозбереження та екології нашої планети. В рамках майстер класу “Енергія вітру” дітям було запропоновано виготовити вітрячки, іграшки-павучки із використаних лампочок. Як виявилось із непотрібних лампочок можна виготовити вазочки, сувеніри, ялинкові прикраси та інші речі. Діти грали в гру-бродилку "Стежинка енергозбереження". Цього дня багато малювали, як діти так і дорослі. 

Молодіжним клубом  "Менська молодіжна рада" було зроблено тематичну фотозону, яка користувалась зацікавленістю у відвідувачі фестивалю.

Було проведено тематичний енергоквест, у якому брали участь два молодіжні клуби - “Молодіжна міська рада” та “Менська елітна молодь”,  нагороди за участь в якому були вручені на головній сцені фестивалю. 

Традиційно привітав гостей фестивалю та  відкрив концертну програму Менський міський голова Геннадій Примаков.  Також родзинкою відкриття цьогорічного фестивалю був видовищний заїзд байкерів. 

На головній сцені за два дні виступило 17 музичних формації із Чернігівщини, Сумщини та Києва. На фестивалі вперше в Україні виступив харизматичний гурт з Ізраїлю  “Gunned Down Horses”, який придав фестивалю міжнародного статусу. Хедлайнерами фестивалю ЛюМена2019 були відомі Українські рок гурти “КOZAK SYSTEM” та “ГАЙДАМАКИ”.

По завершенню концертної програми було проведено флешмоб, в якому відвідувачі мали можливість пустити вогняні квіти на нічне озеро.

Менська міська рада висловлює щиру вдячність за організацію фестивалю відділу культури Менської міської ради, КП"Менакомунпослуга" та відділу організаційної роботи та інформаційного забезпечення Менської міської ради.

На окрему вдячність заслуговують спонсори фестивалю, які постійно дбають про престиж та туристичну привабливість нашого міста, а саме:

ТОВ “МЕНА-АВАНГАРД”, ТОВ”НЕПТУН”, ТОВ “СОЛАГРО” ФГ”БУТЕНКО”, ДП “ЗЕРНЯТКО”, ПРАТ "МЕНСЬКЕ ПЛЕМПІДПРИЄМСТВО",ТОВ «УРОЖАЙ АГРО ЕКСПОРТ», Депутат Менської міської ради Петро Перепачай.

Фото та відеоматеріали з фестивалю можна побачити в мережі facebook  з хештегом #LuMena2019

Фото Святослав Тибеж та Сергій Гамениця

 

 

 

 

05 серпня 2019
back