back

Минають четверті роковини з дня загибелі учасника антитерористичної операції на території Донецької області Олександра Шумейка

2 серпня о 10:00 на Аллеї Героїв відбудеться вшанування пам’яті героя.

У Киселівці о 11.00 відбудуться меморіальні заходи біля місця поховання.

Народився 24 вересня 1982 року у селі Митченки Бахмацького району Чернігівської області. Вже в 1988 році його сім’я переїхала до міста Щолкіне Ленінського району АР Крим, де Сашко і пішов у 1-й клас.

У Причорномор’ї родина проживала до 1993 року, а потім повернулася на Чернігівщину, у село Киселівка Менського району. Тут у віці одинадцяти років Олександр пішов у 5-й клас Киселівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. У 2000 році закінчив Киселівську ЗОШ І-ІІІ ст.

Після закінчення школи юнак вступив на заочне відділення Чернігівського інституту економіки та управління за спеціальністю "Фінанси". Одночасно з навчанням Олександр працював рятувальником у Києві.

Строкову службу в армії Шумейко Олександр Вікторович проходив у військовій частині "Десна" від весни 2002 до осені 2003 року. Здобувши вищу освіту, у 2007 році Олександр одружився. Разом зі своєю дружиною переїхав на постійне місце проживання до Автономної Республіки Крим. Там влаштувався на роботу рятувальником. В Криму проживав до 2014 року.

У зв’язку з військовим переворотом та незаконним референдумом Олександр повернувся на Батьківщину. Працював рятувальником у відділенні Менської 10-ї державної пожежно-рятувальної частини.


11 лютого 2015 року Шумейко Олександр був мобілізований до лав збройних сил України за власним бажанням. Загинув Олександр Шумейко 3 серпня 2015 року на бойових позиціях у місті Дзержинськ поблизу Горлівки, що на Донеччині.

22 вересня Героя було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

30 липня 2019
back