back

Енергетики Чернігівщини ліквідують наслідки негоди

Сильні пориви вітру спричинили знеструмлення 350 населених пунктів Чернігівської області. За даними центру гідрометеорології пориви вітру сягали 20 м/с, що прирівнюється до надзвичайної ситуації. Потужний буревій повалив електроопори. Внаслідок сильних поривів вітру були обірвані високовольтні лінії електропередач, падіння дерев на електроопори призвели до вимкнення трансформаторних підстанцій та знеструмлення населених пунктів. Найбільше через стихію постраждали Щорський, Корюківський, Ріпкинський та Чернігівський райони. Загалом в Чернігівській області стихія залишила без електропостачання майже 70 тисяч абонентів.

На місцях аварій цілодобово працюють оперативні бригади, щоб в короткий термін відновити електропостачання мешканців населених пунктів. Для ліквідації наслідків аварійних пошкоджень залучено 150 оперативно-виїзних бригад районів електричних мереж, а це майже 600 енергетиків, та 200 одиниць техніки.

Нагадуємо:

- під час поривів вітру не слід знаходитися під лініями електропередач;

- якщо ви побачили обірваний електричний провід, не слід підходити до нього на відстань ближче 8 метрів та не допускати до нього інших осіб до приїзду працівників Товариства;

- не слід торкатися обірваного електричного проводу і намагатися його прибрати;

- не намагайтеся самостійно усунути пошкодження в електромережах, при цьому варто не забувати, що електричні дроти часто проходять поряд з дротами телекомунікаційних мереж;

- у випадку виявлення пошкодження в електричних мережах негайно повідомте в кол-центр Товариства за телефоном 0-800-210-310. 

Вибачаємося за тимчасові незручності.

 

 

За інформацією АТ "Чернігівобленерго"

02 липня 2019
back