back

Завершився ознайомчий візит делегації з Луганської і Донецької областей на Чернігівщину

 

Делегація з Луганської і Донецької областей завершила знайомство з кращими практиками місцевої демократії та залучення громадян на Чернігівщині. Тижневий візит проходив з 24 по 28 червня за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Учасники змогли не лише обмінятися думками та досвідом щодо актуальних проблем і вдалих практик впровадження механізмів місцевої демократії, прикладами залучення громадян, а і обговорити вплив інститутів громадянського суспільства на реалізацію реформ. Одним із результатів навчально-ознайомчого візиту стало встановлення робочих стосунків, а також домовленості щодо подальшого обміну досвіду.

28 червня учасники відвідали Менську громаду, де ознайомились із інноваційними підходами до енергоефективності та залучення громадян до збереження природних ресурсів. 

  • Секретар Менської міської ради Стальніченко Юрій розповів
    як місту можна стати енергоефективним і що громада робить для цього. Він зазначив, що питання енергозбереження є одним з головних пріоритетів в діяльності міської влади останні кілька років. З 2013 року місто Мена є підписантом европейської енергезберігаючої ініціативи "Угода мерів". Успішні практики – це проєкт «Модернізація системи вуличного освітлення міста Мена» та Європейський тиждень сталої енергетики, під час якого жителі громади можуть навчитися заощаджувати енергію та кошти.
  • Про благоустрій території озера розповів Менскький міський голова Примаков Геннадій. Багато що було зроблено саме із залученням громадян. Наразі містяни та гості мають місце для відпочинку.

 

 

 

Інформація: Наталія Дрозд, ГО «Центр Доброчин»

02 липня 2019
back