back

Нарада щодо створення добровільних пожежних команд

Сьогодні після засідання виконавчого комітету в присутності в.о. старост старостинських округів Менської ОТГ було проведено нараду щодо створення добровільних пожежних команд.

У нараді взяли участь секретар ради Юрій Стальниченко, начальник Менського районного відділу ДСНС України в Чернігівській області Денис Луговський, директор КУ "Місцева пожежна охорона" Анатолій Фурман та завідувач сектору з питань цивільного захисту населення Людмила Гнип, яка наголосила про доцільність  та важливість оптимізації діючої мережі цивільного захисту шляхом створення добровільних пожежних команд в старостинських округах Менської громади.

Начальник районного відділу ДСНС Денис Луговський зазначив, що формування в населених пунктах добровільних пожежних команд суттєво збільшить ефективність реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Також наголосив, що злагоджена співпраця добровільних пожежних команд та підрозділів ДСНС всіх рівнів і місцевої пожежної охорони дозволить значно зменшити кількість матеріальних втрат та жертв серед населення Менської громади.

У свою чергу секретар ради Юрій Стальниченко додав, що в рамках другого етапу Ініціативи «Вдосконалення системи цивільного захисту в об'єднаних громадах України», яка виконується Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» пройшли навчання шість осіб, навчання ще шести членів майбутніх добровільних команд Менської громади планується найближчим часом.

На завершення наради, директор КУ "Місцева пожежна охорона" Анатолій Фурман підтримав колег та звернув увагу на невтішну статистику пожеж та деякі аспекти зі свого звіту про роботу КУ "Місцева пожежна охорона Менської міської ради Менського району Чернігівської області", ознайомитися з яким можна тут.

 

26 червня 2019
back