back

Після перевірки підприємству доведеться сплатити 1.3 млн грн. ПДВ

Аудиторами фіскальної служби області, в ході планової перевірки одного із підприємств області задокументовано порушення при придбанні послуг від нерезидента на митній території України.

Підприємством придбавались комплексні послуги. При цьому, не враховано п. 180.2 cт. 180 Податкового кодексу України  де зазначено, що «особою, відповідальною за нарахування та сплату податку до бюджету у разі постачання послуг нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими як платники податку, якщо місце постачання послуг розташоване на митній території України, є отримувач послуг».

А тому, у підприємства, як у отримувача послуг, виник обов’язок нарахувати податкові зобов’язання та зареєструвати податкову накладну.

Внаслідок недотримання норм Податкового кодексу України, завищено бюджетне відшкодування з ПДВ та не зареєстровано податкові накладні. 

За результатом перевірки платнику донараховано до сплати 1,3 млн гривень податку на додану вартість.

Правомірність донарахованого ПДВ підтверджено постановою Чернігівського окружного адміністративного суду, а донарахована сума податку узгоджена в повному обсязі.

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області

18 червня 2019
back