back

Пам'ятка учасникам Троїцького ярмарку, які будуть реалізовувати харчові продукти, живих тварин та птицю.

1. Реалізація харчових продуктів дозволяється при обов’язковій наявності  документа (товарно-транспортної накладної), який повинен супроводжувати об’єкти санітарних заходів ст.27 п.7. Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

2.   Реалізація харчових продуктів повинна відповідати вимогам законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів ст.32 п.1 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

3. Торгівельно- технологічне обладнання (автомагазини, палатки, кіоски, бочки, цистерни тощо), що буде використовуватися під час роздрібного продажу продовольчих товарів, повинно забезпечувати збереження їх якості, товарного вигляду протягом усього терміну їх реалізації ст.44 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

4.  Харчові продукти повинні бути захищені від будь-якого забруднення на всіх стадіях продажу, переробки та обігу. Забороняється продавати харчові продукти, що швидкопсуються без холодильного обладнання та дотримання температурного режиму ст.49п.3 та п.5 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

  5. Працівники суб’єкта господарської діяльності  повинні мати особисту медичну книжку встановленого зразка, одягнені у форменний чи інший спецодяг, відповідно Наказу Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 11.07.2003 №185 п.п.9-11

         6. Реалізація живих тварин та птиці дозволяється при наявності супровідних ветеринарних документів (довідка, ветеринарне свідоцтво) ст.16 п.4 Закону України «Про ветеринарну медицину».

7. Оператори ринку несуть адміністративну відповідальність за безпечність харчових продуктів, що реалізують для споживання людиною ст.20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» 

 

11 червня 2019
back