back

Нарада для керівників закладів загальної середньої освіти та керівників пришкільних таборів Менської об'єднаної територіальної громади

22 травня 2019 року в приміщенні Менського ОЗЗСО I-III ступенів ім.Т.Г.Шевченка працівниками відділу освіти було проведено нараду для керівників закладів загальної середньої освіти та керівників пришкільних таборів Менської об’єднаної територіальної громади. Були розглянуті питання порядку денного про завершення 2018-2019 н. р. та початок відпочинкової кампанії в пришкільних таборах.

В нараді брали участь:

Люшина Вікторія Леонідівна, заступник начальника відділу освіти Менської міської ради, розглянула питання завершення 2018-2019 н. р.

Дивень Тарас Сергійович, провідний інспектор Менського районного відділу Управління ДСНС України в Чернігівській області, провів для присутніх навчання з питань пожежної безпеки.

Рубаха Наталія Іванівна, начальник відділу соціальної статистики управління статистики у Менському районі Головного управління статистики у Чернігівській області, ознайомила керівників пришкільних таборів з правилами заповнення і подання статистичної звітної документації для пришкільних таборів.

Кушнір Людмила Миколаївна, головний спеціаліст санітарного відділу державного нагляду над дотриманням санітарного законодавства Менського РУГУДПСС у Чернігівській області, ознайомила присутніх з вимогами санітарного законодавства при організації харчування дітей в пришкільних таборах.

Белашко Олександр Іванович, начальник Менського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Чернігівській області, розповів про умови і порядок зберігання продуктів харчування.

Рябуха Марина Віталіївна, заступник начальника відділу з питань гігієни праці, та Барзіловська Лариса Олексіївна, головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та СКС Управління Держпраці у Чернігівській області, ознайомили присутніх з основними вимогами законодавства у сфері праці під час функціонування пришкільних таборів.

Полторак Юрій Володимирович, фахівець відділу освіти Менської міської ради з охорони праці, ознайомив керівників пришкільних таборів з особливостями ведення документації, яка повинна бути в пришкільних таборах.

Хоменко Світлана Євгеніївна, методист методичного кабінету відділу освіти Менської міської ради, доповіла про готовність пришкільних таборів до літньої відпочинкової кампанії у 2019 році.

 

Влітку 2019 року в 15 пришкільних таборах Менської міської ОТГ планується забезпечити відпочинковими послугами 750 дітей.

У  рамках  літньої  оздоровчої кампанії  у  червні 2019 року 165 учнів із

7  закладів освіти Менської міської ради (Макошинський ЗЗСО I-III ст., Менська гімназія, Менський ОЗЗСО I-III ст.імені Т.Г. Шевченка, Куковицький ЗЗСО I-III ст., Синявський ЗЗСО I-III ст., Стольненський ЗЗСО І-ІІІ ст., Феськівський ЗЗСО I-II ст.,) отримають можливість удосконалити знання з англійської та  німецької мови у мовних таборах, які організовані на базі пришкільних таборів відпочинку.

На забезпечення літньої відпочинкової кампанії планується використати  кошти з місцевого бюджету – 315 000 гривень.

14 закладів дошкільної освіти в літній період, згідно Законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», відповідного наказу відділу освіти від 16.05.2019 року №134 «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей в закладах дошкільної освіти Менської міської ради у 2019 році» будуть переведені на літній оздоровчий режим роботи.

23 травня 2019
back