back

Тренінг "Громада, дружня до дітей та молоді"

20-21 травня в м. Київ представники нашої громади взяли участь у дводенному тренінгу по впровадженню програми «Громада, дружня до молоді».

Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» — це глобальний рух, започаткований 1996 року як практичне втілення резолюції, що була прийнята на Другій Конференції ООН з населених пунктів (Хабітат ІІ). Нині ініціатива поширюється в усьому світі, її підтримали вже понад 3000 муніципальних округів у 38 країнах на п’яти континетах. В Україні за підтримки ЮНІСЕФ, з 2006 року перші кроки до реалізації цієї ініціативи здійснювались.

«Громада, дружня до дітей та молоді» - це глобальних рух, який об’єднує місцеву владу, громадського суспільства та бізнес у досягненні консенсусу в ключових напрямках розвитку добробуту для всіх дітей та молоді. Ініціатива сприяє залученню дітей та молоді до співпраці на всіх етапах місцевого розвитку. Отже, діти й молодь можуть постійно змінювати свою громаду на краще.

В цьому році працівники Менської міської ради спільно з Менською молодіжною радою подали заявку на участь в програмі. З 170 поданих заяв лише 10 відібрали для наступного етапу, серед них і Менська ОТГ. Наше наступне завдання провести анкетування жителів громади (дітей, молоді, дорослих), їх ситуаційний аналіз та розробити план дій на 2-3 роки про реалізації ініціатив.

Тому роботи багато, але молодіжна рада та жителі громади сповнені наснаги отримання статус кандидата «Громади, дружньої до дітей та молоді».

22 травня 2019
back