back

Обмін досвідом у Кам'янець - Подільському

15-16 травня 2019 р. працівники КУ «Менський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» спільно з Менським районним центром соціальних служб для сім ї, дітей та молоді, працівниками установ, з якими ведеться співпраця,  з метою обміну досвідом відвідали Кам’янець-Подільський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Фахівці центру ознайомилися з методиками роботи, які застосовують колеги, поділилися своїми напрацюваннями, обговорили спільні проблеми соціальної роботи та шляхи їх подолання.

Основним напрямком роботи центрів є соціальна робота з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах. Зокрема, як у Кам’янець-Подільському, так і в Менському міському центрах серед тих, що перебувають на обліку, є найбільш проблемна частка цих сімей (близько 30-40), де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, таким чином є ризик соціального сирітства (вилучення дітей). Основне завдання соціального працівника – допомогти сім’ї знайти вихід з проблемної ситуації, мобілізувати громаду для підтримки сімей з дітьми. Звичайно, результат можливий тільки при бажанні самої сім’ї щось змінити.

Особливо важливо, коли  налагоджена співпраця з усіма суб’єктами соціальної роботи: службою у справах дітей, органами виконавчої влади, поліцією, лікарнею, школою. Директор Кам’янець-Подільського міського  центру СССДМ розповіла про налагоджену роботу з волонтерами – студентами навчальних закладів міста. До проведення благодійних акцій, як у Мені, так і у Кам’янець-Подільському залучені благодійники.

Наприкінці  учасники семінару отримали приємні враження від екскурсії вулицями старого міста – знаменитою Кам’янець-Подільською фортецею, побували в міській ратуші, костелі, у залі магдебурзького  права, побували у фортеці Хотин. Дуже вразили Новий і Турецький мости, висота яких сягає до 60 метрів. Додому привезли найбагатше – новий досвід, нові враження і натхнення.

 

 

 

21 травня 2019
back