back

ШТУЧНІ КВІТИ НА КЛАДОВИЩАХ - ОТРУТА ДЛЯ СЕРЕДОВИЩА!

 Міністерство екології та природних ресурсів напередодні Великодня закликало не нести на цвинтар пластикові квіти та вінки.

“Закликаємо не купувати пластикові квіти та вінки. Така практика набуває масштабності у всіх регіонах України напередодні Великодня”, – йдеться в повідомленні відомства.

 Як зазначають екологи, унаслідок спалення виробів з пластику відбувається великий викид канцерогенів в атмосферу. Крім того, час розкладу пластику та паперу, просоченого парафіном, дуже тривалий.

 Альтернативою пластиковим квітам можуть стати вінки з живих квітів та хвої, живі квіти, висаджені в ґрунт, газонна трава. 

 Уже декілька десятиліть поспіль у людей склалася традиція прикрашати могили штучними квітами та вінками. Їх можна змінювати раз на рік, коли яскравий колір виробу стане тьмяним і він втратить свою естетичну привабливість.

 Взагалі використання штучних квітів для оздоблення могил з'явилося тоді, коли поширилося і стало масовим їхнє виробництво. До цього ніхто і ніколи не декорував могили штучними квітами.

 Варто зазначити, священики з різних церков вже давно закликають людей відмовитись від штучних квітів. 

22 квітня 2019
back