back

В МЕНСЬКІЙ ГРОМАДІ ВИЯВЛЕНО ЗАХОПЛЕННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК



Розпорядженням міського голови Геннадія Примакова була створена комісія з виявлення земельних ділянок, які використовуються без правовстановлюючих документів.

Комісія головою якої призначено заступника міського голови Максима Гайдукевича, розпочала перевірку земельних ділянок, які були передані Менській об’єднаній територіальній громаді у комунальну власність.

Вже з перших днів своєї роботи комісія виявила суттєві порушення земельного законодавства, а саме — самовільне захоплення земельних ділянок на площі майже 300 гектарів, розташованих за межами села Стольне, в результаті чого бюджет громади недоотримує значної суми коштів.

На 29 сесії міської ради 7 го скликання групою депутатів вдруге було порушено питання про звільнення Максима Гайдукевича з посади заступника голови Міської ради. Можливо, саме виявлення самовільно захоплених земельних ділянок спонукало зацікавлених депутатів ініціювати питання про його звільнення з посади..

Матеріали роботи комісії передані до правоохоронних органів, за результатом чого відкрито кримінальне провадження та внесено відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування за номером 12019270170000182 від 12.04.2019 року за частиною 1 статті 197-1 Кримінального кодексу України.

 

12 квітня 2019
back