back

ЯКІСНИЙ ІНТЕРНЕТ В СЕЛО

Не так давно ми з подивом та заздрістю дивилися на людей, які мають мобільний телефон і користуються інтернетом. На сьогоднішній день жителі великих міст та містечок вже не уявляють свого життя без доступу до високошвидкісного інтернету. І якщо в нашій громаді високошвидкісним інтернетом від різноманітних провайдерів може похвалитися місто Мена, а також такі населені пункти як Макошине, Блистова...  А от жителі інших населених пунктів поки що тільки мріють про високошвидкісний інтернет.

В Стартегії розвитку нашої громади та програмі інформатизації, було передбачено ряд першочергових заходів, реалізувавши які у найближчі роки ситуація з доступом до високошвидкісного інтернету в більшості населених пунктів громади зміниться. Нашим завданням залишається підключити до "всесвітньої павутини" публічні бібліотеки, клуби, заклади освіти, адміністративні приміщення де працюють старости, а також дати можливість користуватися якісними послугами інтернету жителям громади у себе вдома. 

З метою вивчення нинішньої ситуації в громаді з доступом до інтернет-ресурсів та напрацювання заходів по розширенню кількості населених пунктів з якісним інтернетом, сьогодні в приміщенні Менської міської ради, секретар ради Юрій Стальниченко провів зустріч з представником компанії інтернет-провайдера "SMARTCOM" Борисом Лесенком, та фахівцем КП “Інформаційно-аналітичний центр” Чернігівської облради Володимиром Кордашем, за участю начальників відділу організаційної роботи та інформаційного забезпечення Сергія Крицького та відділу економічного розвитку та інвестицій Менської міської ради Сергія Скорохода. Під час зустрічі сторони домовилися про першочергове створення в місті Мена на території парку культури та відпочинку ім.Т.Г.Шевченка, а з часом і в центральному парку та Менському зоологічному парку загальнодержавного значення W-i-Fi зон з вільним доступом до інтернету. Також буде підключено і адміністративні  приміщення Менської міської ради та Фінансового управління. Також вже в квітні місяці розпочнуться роботи, щодо проведення до сіл Величківка та Киселівка швидкісного оптоволоконного інтернету. Після цього на черзі будуть села Феськівка та Дягова.

Окремо учасники зустрічі обговорили питання інтернетизації села Стольне, яке планується реалізувати спільно із Управлінням капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації, за рахунок коштів субвенції з державного бюджету. Реалізація даного проекту стане можливою завдяки реалізації в громаді на території села Стольне будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини в рамках формування спроможної мережі первинної медичної допомоги. 

03 квітня 2019
back