back

У ЦВК нагадали про «День тиші» і закликали кандидатів до відповідальності

В Україні в суботу, 30 березня наступає «День тиші» напередодні дня голосування на виборах президента.

У Центральній виборчій комісії нагадали, що в цей день забороняються будь-які агітаційні заходи і розміщення рекламних матеріалів кандидатів.

«Шановні кандидати на пост президента України. Не допускайте порушень і дійте в рамках чинного законодавства. Кожен з вас повинен відчувати свою відповідальність перед виборцями, які йому довіряють», — йдеться в повідомленні ЦВК.

У Центрвиборчкому також підкреслили, що законно проведена виборча кампанія — «це перший показник чесної політики і надійного майбутнього країни».

У ЦВК наголошують, що ніякого втручання в роботу комісії не буде.

«Недопустимим має стати і тиск на членів окружних та дільничних виборчих комісій. Вони всі повинні чесно виконати свою роботу. Ми всі прагнемо в ході законного і прозорого виборчого процесу справедливих виборів, вільного та обдуманого голосування і чесних результатів», — додали в ЦВК.

31 грудня в Україні розпочалася передвиборча кампанія виборів президента-2019. Голосування у першому турі виборів президента України відбудеться з 8:00 до 20:00 31 березня. Офіційні результати голосування українців мають оприлюднити не пізніше 10 квітня. Якщо буде другий тур, він відбудеться 21 квітня.

Інформація з сайту "Громадське" 

 

29 березня 2019
back