back

САМОВІЛЬНЕ СПАЛЮВАННЯ ТРАВИ ТА ІНШИХ РОСЛИННИХ ЗАЛИШКІВ-ЦЕ НЕБЕЗПЕЧНО!

На календарі початок весни, а отже, не зважаючи на численні прохання, попередження і покарання, люди знов і знов борються сміттям та листям старим методом – спалюючи його.

Сучасні реалії вивели на перший план екологічні проблеми, що пов’язані зі спалюванням пожнивних решток і сухої природної рослинності та створюють серйозну загрозу для здоров’я людей і навколишнього природного середовища.

Саме тому Менська міська рада попереджає, що несанкціоноване спалення листя та сміття, а також випалювання рослинності передбачає адміністративну відповідальність

За словами Менського міського голови Геннадія Примакова - спалювання листя це порушення закону, вразі виявлення фактів порушення терміново викликайте поліцію. У свою чергу міська рада буде розміщувати дані про порушників на своїх веб ресурсах.

Нагадаємо, що за відповідні дії передбачена адміністративна відповідальність, зокрема, несанкціоноване спалення листя та сміття регулюється статтею 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів), що тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян — суб'єктів підприємницької діяльності — від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, за самовільне випалювання рослинності або її залишків, згідно статті 77-1 КУпАП передбачена відповідальність у вигляді штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

26 березня 2019
back