back

ПОДАНО ПЕРШИЙ ПРОЕКТ ЯКИЙ ПРЕТЕНДУВАТИМЕ НА ФІНАНСУВАННЯ ЗА РАХУНОК КОШТІВ ГРОМАДСЬКОГО БЮДЖЕТУ

З 15 березня Менською міською радою розпочався прийом проектів, реалізація яких можлива шляхом громадського бюджетування.

Правом взяти активну участь у розвитку міста вже користуються місцеві жителі. До міської ради надійшов громадський проект 
«Спортивний майданчик з вуличними тренажерами» (автор – Юрій Андрійченко, с. Стольне), який передбачає встановлення вуличних спортивних тренажерів для активних занять спортом, популяризацію здорового способу життя серед жителів с. Стольне.

Нагадаємо, що проекти, які претендують на реалізацію за рахунок громадського бюджету, приймаються міською радою до 15 квітня поточного року.

У квітні-травні експертна група розглядатиме подані проекти на відповідність їх критеріям, визначеним у Положенні.  Після цього, відібрані проекти будуть виставлені на розсуд жителів громади. В результаті голосування будуть визначені проекти-переможці, які і отримають фінансування.

Проекти потрібно приносити до Менської міської ради, надсилати поштою (бажано рекомендованим листом) за адресою: Чернігівська обл., м. Мена, вул. Титаренка Сергія,  7 поштовий індекс 15600, з поміткою на конверті «Громадський бюджет» або в електронному вигляді за адресою електронної пошти [email protected] (у вигляді відсканованого оригіналу документу), за обов’язкової умови подачі паперової копії проекту.

Сферами реалізації проектів можуть бути:

– благоустрій та розвиток інфраструктури;

– охорона навколишнього середовища;

– спорт і фізична культура;

– культура і туризм;

– безпека й громадський порядок.

На громадські проекти передбачено суму в 500 тис.грн. Вартість одного проекту не може перевищувати 125 тис.грн.

З усією необхідною для написання проекту інформацією можна ознайомитись на сайті міської ради за посиланням http://mena.cg.gov.ua/index.php?id=27785&tp=1 .

19 березня 2019
back