back

ЗACІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

Сьогодні відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Менської міської ради під головуванням міського голови Геннадія Примакова. Одним із головним питаня порядку денного засідання було підготовка до безпечного пропуску повені та дощових паводків у весняний період на території населених пунктів Менської ОТГ. 

За участю представників відділу Управління ДСНС на засідання комісії було обговорено готовність та технічну забезпеченність підрозділів, які відповідають за реагування в разі виникнення надзвичайної ситуації, що може виникнути при повені та дощових паводків у весняний період а саме: забезпечення плавзасобами, засобами індивідуального захисту та затверджено план дій управлінь, організацій і підприємств, Менської міської ради з підготовки до безпечного пропуску повені та дощових паводків у весняний період 2019 року на території Менської міської об’єднаної територіальної громади.

Також члени комісії розглянули питання забезпечення засобами хімічного захисту непрацюючого населення, яке проживає у прогнозованих зонах хімічного забруднення, і вже найближчим часом за кошти Менської міської ради буде придбано таких засобів на суму 10 тис.грн.

Не менш важливим стало і питання щодо випалювання сухої рослинності мешканцями громади. Члени комісії прийняли рішення активізувати роботу відповідних служб із виявлення правопорушників та притягнення їх  до адміністративної відповідальності, а саме покарання заядлих паліїв у вигляді штрафу.

На завершення обговорили питання щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, та приведення їх належний стан.

Наступне засідання комісії відбудеться на наступному тижні.

 
12 березня 2019
back