back

ЗУСТРІЧ З ОСВІТЯНАМИ МЕНСЬКОЇ ОТГ

Днями в міській раді фахівці районної філії Чернігівського ОЦЗ провели зустріч з директорами шкіл району. Метою зустрічі було привернення уваги освітян до найбільш гострої проблеми на ринку праці України – професійно-кваліфікаційного дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили та популяризація профдіагностичного тестування старшокласників.

Отож, звертаючись до освітян директор філії Тамара Кот наголосила, - «враховуючи актуальність теми нашої зустрічі, а також впровадження новітніх технологій та сучасних інноваційних форм надання соціальних послуг, ми з вами зобов’язані посилити профорієнтаційну роботу для школярів з використанням веб - базованої платформи для дистанційного тестування старшокласників «Моя професія: консультаційна мережа».

Фахівець з профорієнтації Зоя Ганнущенко роз’яснила мету створення Платформи, іі суть та методи використання. А також зазначила, що тестування з використанням веб-базованої платформи дасть можливість пізнати учням свої професійні інтереси і цінності, рівень розвитку інтелекту, психологічні особливості та отримати узагальнені рекомендації щодо вибору професії.

Тема зустрічі виявилася цікавою та жваво обговорювалася. Під час обговорення окреслено спільні дії, насамперед залучення всіх учнів 8-11 класів (від 14 років) до тестування та надання вичерпних консультації за результатами тестів.

Крім цього фахівець служби зайнятості Лариса Симан поінформувала присутніх про обов’язок роботодавців подавати звіт про попит на робочу силу та про сучасні електронні сервіси, які зорієнтовані на скорочення витрат часу роботодавців для вирішення окремих питань у взаємодії зі службою зайнятості. ​​​​​​​                                                                                                                                                                                                                                                   

11 лютого 2019
back