back

НА ШЛЯХУ ДО РОЗВИТКУ СТАЛОЇ МОБІЛЬНОСТІ В ГРОМАДАХ

 

В рамках проекту «Підтримка і розвиток сталої мобільності в об’єднаних територіальних громадах» Менська ОТГ  була відібрана та увійшла в 30 громад з різних куточків України, яким буде надана можливість обміну досвідом з Європейськими партнерами та допомога у створенні бази знань щодо рішень в сфері сталої мобільності на місцевому рівні.  Програма спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та має дві основні цілі:

-посилення спроможності громад у впровадженні регіональної політики та децентралізації;

- підсилення можливостей громад для надання ними високоякісних послуг, які відповідають очікуванням громадян

Стартову конференцію, яка відбулась 5 лютого 2019року в м. Києві,  представляли Армін Вагнер, лідер команди «Стала мобільність», GIZ (Німеччина) та Арне Ехрітт, представник проекту ЄС RUMOBIL, Міністерство регіонального розвитку та транспорту землі Саксонія-Анхальт, Німеччина. Панельна дискусія відбулась за участю: Олександра Корінного – Голови Асоціації об’єднаних територіальних громад, Святослава Горбенка – представника Департаменту Міністерства регіонального розвитку, Анастасії Макаренко – директора Асоціації велосипедистів Києва та Віктора Загреби – місцевого транспортного експерта, GIZ.  Від Менської ОТГ взяли участь начальник відділу економічного розвитку та інвестицій – Скороход С.В. та головний спеціаліст відділу архітектури, містобудування та ЖКХ – Єкименко І. В.

Була зосереджена увага на розвитку транспорту та інфраструктури, створенні і утриманні автобусних зупинок, покращенні умов для пішохідного та велосипедного руху, які б максимально сприяли  підвищенню рівня безпеки дорожнього руху громадян.

07 лютого 2019
back