back

УВАГА! БУРУЛЬКИ!

Обережно крижані бурульки!

          Внаслідок температурних перепадів на дахах будинків, виступаючих частинах будівель і на великих деревах масово утворюються крижані бурульки. Падаючи, вони можуть травмувати перехожих. Падіння снігу або льоду з даху може привести не тільки до сильного удару або струсу мозку, але і до смерті. Вгадати той самий момент, коли бурулька вирішить, що висіти їй набридло, абсолютно неможливо!

           З метою усунення небезпеки для населення, пов’язаної з обледенінням дахів та ожеледицею, Менська міська рада звертається до всіх підприємств, установ та організацій населених пунктів Менської об’єднаної територіальної громади з проханням організувати виконання організаційно-технічних заходів, спрямованих на зниження рівня небезпеки та травматизму людей на підпорядкованих територіях, а саме:

  • Забезпечити своєчасне очищення дахів будівель від снігу та криги, насамперед тих, що розташовані поблизу тротуарів та пішохідних зон;
  • Здійснити дії щодо обмеження пересування людей в небезпечних зонах з високою ймовірністю падіння снігу та бурульок з дахів будівель;
  • Організувати проведення роз’яснювальної роботи серед працівників щодо правил безпечної поведінки.

        Жителям прохання бути обережними та не ходити під дахами будівель, а також під балконами, де навислі бурульки, не заходити за межі встановлених огорож. Проходячи повз будинки або високі дерева, необхідно переконатися у відсутності загрози падіння льодових наростів.

        Пам’ятайте, що дотримання цих основних заходів безпеки дозволить вам уникнути трагедії!

07 лютого 2019
back