back

ПИТАННЯ ПІДГОТОВКИ ДОРОЖНЬОГО ГОСПОДАРСТВА МІСТА ДО ЗИМИ РОЗГЛЯНУЛИ НА ЗАСІДАННІ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

Минулого четверга, 24 жовтня відбулось чергове 14-е засідання виконавчого комітету Менської міської ради. Основним в порядку денному стояло питання підготовки дорожнього господарства міста до роботи в зимовий період. З даного питання виступив

заступник міського голови Юрій Стальниченко, який повідомив про проведену роботу протягом 2013 року, а також наголосив що незадовільний технічний стан вулично-дорожньої мережі міста обумовлений у першу чергу недостатністю фінансування на його розвиток, поновлення та утримання протягом багатьох років. Та все ж  проводилась робота по утриманню міського дорожнього господарства. В ході розгляду питання члени виконкому відзначили, що особливу увагу слід звернути на утримання кожним підприємством міста своїх підвідомчих територій, для цього потрібно заготовити необхідний інвентар, інструменти, сипучі та інші протиожеледні матеріали для роботи взимку, а також здійснювати своєчасну очистку територій від снігу та льоду. Також звернули увагу керівників підприємств, установ та організацій міста на ситуацію з бурульками, і рекомендували на будівлях та спорудах з високою ймовірністю падіння снігу та бурульок з їх дахів - постійно вживати заходів по забезпеченню безпеки пересування пішоходів біля їх будинків та споруд.

Комунальному підприємству Менської міської ради до початку зими необхідно підготувати трактор, встановивши пристрій для очистки снігу та підготувати міський полігон по захороненню побутових відходів до роботи в зимових умовах.

В зимовий період міська рада планує залучати на допомогу для очистки вулиць міста від снігу снігоочисну техніку інших місцевих підприємств, оплата послуг буде здійснюватись у межах бюджетних призначень, а служба благоустрою міста повинна забезпечити посипання міських доріг та тротуарів протильодовою сумішшю, яке планується закупити міською радою до початку грудня.

Всього на засіданні виконавчого комітету було розглянуто більше 20 питань, які стосуються життедіяльності міста, серед них були питання присвоєння поштових адрес, надання дозволів на видалення аварійних дерев та розробку проектно-кошторисної документації для підключення газу до житлових будинків, квартирний облік громадян та питання доцільності позбавлення батьківських прав.

28 жовтня 2013
back