back

УРЯД ЗАТВЕРДИВ ТИМЧАСОВИЙ ПОРЯДОК ВИДАЧІ ДОЗВОЛІВ НА ПОРУШЕННЯ ОБ`ЄКТІВ БЛАГОУСТРОЮ

Уряд затвердив Типовий порядок видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення,  видачі  дублікатів, анулювання дозволів. Відповідну постанову схвалено на засіданні Кабінету Міністрів України 30 жовтня. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник. Постанова набрала чинності з 20 грудня 2013 року.

Він поінформував, що Типовим порядком встановлюється процедура видачі дозволів або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів виконавчим органом сільської, селищної, міської ради на порушення об’єктів благоустрою.

Документом визначено, що його дія поширюється на юридичних осіб та  фізичних осіб - підприємців, що здійснюють порушення об’єктів благоустрою, пов’язане з виконанням земляних та/або ремонтних робіт.

Встановлено, що дозвіл не вимагається, якщо земляні та/або ремонтні роботи проводяться:

особами, які мають документ, що посвідчує право власності або право користування земельноюділянкою, у тому числі право земельного сервітуту;

у складі підготовчих або будівельних робіт, право на виконання яких оформлене в установленому законодавством порядку.

Типовим порядком встановлено, що дозвіл видається на безоплатній основі виконавчим органом сільської, селищної, міської ради за місцем проведення робіт на підставі письмової заяви, що подається відповідною юридичною особою чи фізичною особою – підприємцем .

Геннадій Темник зазначив, що прийняття цього документу дозволить підвищити ефективність заходів з проведення ремонтних робіт на об’єктах благоустрою та зменшити кількість правопорушень у цій сфері.

 

 

За інформацією Урядового порталу

10 січня 2014
back