back

ДЕПУТАТИ МІСЬКОЇ РАДИ ЗАТВЕРДИЛИ ПЛАН ДІЙ СТАЛОГО ЕНЕРГЕТИЧНОГО РОЗВИТКУ МІСТА МЕНА ДО 2020 РОКУ

18 березня відбулось засідання 35 позачергової сесії Менської міської ради, на якому депутати розглянули та затвердили Програму "План дій із сталого енергетичного розвитку до 2020 року міста Мена Чернігівської області".


В своїй доповіді заступник міського голови Юрій Стальниченко зазначив:


"План дій  є стратегічним документом, що визначає довгострокове планування політики територіальної громади, спрямованої на боротьбу з глобальними змінами клімату, через скорочення викидів парникових газів.


План дій є інструментом для забезпечення якісної та ефективної реалізації політики міста в сфері енергоефективності та охорони навколишнього середовища, задекларованої в рішенні 25 сесії 6 скликання Менської міської ради від 13.02.2013 року «Про надання згоди на приєднання до Європейської ініціативи «Угода мерів»» - Covenant of Mayors.  Основною метою Плану дій є сумарне скорочення більш ніж на 20% обсягів викидів парникових газів від встановленого базового рівня 2007 року.


Ключовим параметром досягнення цілей цього Плану дій є місцеве партнерство – співпраця з органами виконавчої влади, суб'єктами господарювання та громадянами, з метою досягнення скорочення викидів парникових газів в секторах, що перебувають в їх управлінні чи компетенції.


Зараз у світі впроваджуються заходи щодо зменшення викидів парникових газів, а План дій сталого енергетичного розвитку міста Мена до 2020 року закладе основи для внеску нашого міста в цей процес. План дій передбачає координацію заходів направлених на зменшення викидів парникових газів у місті на наступні роки, він стане путівником в реалізації місцевої політики та практики енергоефективності. Також важливо зауважити, що враховуючи геополітичні та економічні особливості нашої країни розробляти стратегічні документи на значний термін вкрай важко. План Дій буде періодично по мірі необхідності переглядатися та актуалізуватися, тобто він не не є жорстким документом.


За результатами втілення в життя усіх заходів та функцій, що закладені в даному документі очікується скорочення споживання енергоносіїв у всіх галузях економіки та усіх секторах енергетики. Крім того важливим досягненням буде зміна поведінки громадськості міста щодо бережного ставлення до енергоносіїв, а відповідно і до природи в цілому.


Шляхом впровадження планових заходів до 2020 року планується зменшити споживання енергії 45473,91 МВт, що на 20% менше в порівнянні з базовим роком, зменшити викиди вуглекислого газу в атмосферу на 11428,51, що на 20% менше в порівнянні з базовим роком, та використовувати на 22% більше енергії з відновлювальних джерел."


Крім цього питання, були також прийняті рішення "Про внесення змін до Правил благоустрою міста Мена та забезпечення в ньому чистоти, порядку, утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків", якими передбачається порядок отримання дозволу у виконавчому комітеті Менської міської ради на порушення об'єктів благоустрою, пов'язане з виконанням суб'єктами господарювання земляних та ремонтних робіт, створено комісію для вивчення питання доцільності перейменування вулиці Червона площа в місті Мена на честь Героїв Майдану, і затверджено рішення виконавчого комітету Менської міської ради №45 від 27.02.2014 року яким визначено місця розміщення матеріалів передвиборної агітації в зв'язку з проведенням позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року, а саме:



  • по вулиці Леніна в районі автостоянки біля  ринку ;

  • на вулиці Червона площа ;

  • по вулиці Леніна .


Останнім було прийнято рішення про порушення клопотання перед Менською районною радою питання про передачу для потреб Степанівського МНВК автомобіля Москвич М-2141, для використання його в навчально-виховному процесі.


18 березня 2014
back