back

ЗРОБІМО ВСІ РАЗОМ, ЩОБ НАШЕ МІСТО БУЛО ЧИСТИМ І ОХАЙНИМ

фото з сайту Менської РДАЗ приходом весни, вже традиційно в місті проходять дні благоустрою, та організовується весняна акція «За чисте довкілля». Метою акції є створення сприятливого для життєдіяльності людей довкілля, збереження і охорони навколишнього природного середовища, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, відновлення належної чистоти і порядку на території міста після «зимової сплячки» та танення снігу.
Під час проведення днів благоустрою та акції в цілому необхідно виконати значний обсяг робіт по здійсненню заходів з благоустрою та озелененню міста серед яких прибирання та приведення у належний санітарний стан прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих, спортивних та господарських майданчиків, кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів, вулиць, доріг, тротуарів та зупинок громадського транспорту, а також забезпечити очищення від сміття берегів річок і водойм, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ побутових та інших відходів на території міста. До спільної справи з благоустрою міста долучились не лише органи місцевого самоврядування та виконавчої влади, а й підприємства міста, фізичні особи підприємці та й самі жителі.
Бюджетні установи та релігійні громади, школярі та їх вчителі, працівники підприємств міста та їх директори, керівництво району, міста і прості жителі активно долучилися до проведення заходів по санітарній очистці Мени. Так працівники районної ради та районної державної адміністрації здійснили генеральне прибирання на трибунах районного стадіону та прибрали на ньому сміття, а школярі менських загальноосвітніх закладів допомогли в пригрібанні опалого листя в парках міста. На розподілених територіях працівники підприємств міста очищали та білили бордюри, пригрібали листя та разом із сміттям завантажували все це на транспортні засоби. Транспорт же для вивезення сміття після проведеної роботи надали управління праці і соціального захисту, КП «Менакомунпослуга», ТОВ «Менський комунальник», ПАТ «Укртелеком», Сосницька дорожньо-експлуатаційна дільниця, ПрАТ «Менське племпідприємство», Корпорація «Інтерагросистема» та інші.
Проте, щоб дійсно якісно і в оптимальні терміни виконати весь обсяг робіт, потрібно всім миром, всією громадою братися до роботи. Ми надіємось, що в цьому році до справи активно долучаться громадські організації, послідують прикладу новоствореної громадської організації «Менська сотня», які завтра проведуть благоустрій міського пляжу та приймуть активну участь у наведенні порядку в нашому місті.
Проте нажаль не всі підприємства прийняли участь у прибиранні розподілених територій, тому хочемо нагадати керівникам підприємств, установ, організацій, закладів торгівлі та громадського користування усіх форм власності, що крім обов'язкового прибирання прилеглої території, кожна юридична особа, чи фізична особа-підприємець має розподілену територію, і місто чекає від Вас віддачі. Крім того єдиним санітарним днем на території міста встановлено п’ятницю.
Сподіваємося, що і цього року менян, керівники і колективи підприємств, організацій, установ всіх форм власності візьмуть найактивнішу участь і 12 квітня у дні благоустрою в рамках акції «За чисте довкілля», причепурять вулиці, придорожні лісосмуги, прибудинкові території та сквери, зелені зони, тощо.
У нас є всі можливості навести в місті порядок і надалі спільно підтримувати його. Не залишаймося байдужими. Зробімо всі разом, щоб наше місто було чистим і охайним.
03 квітня 2014
back