back

ГРОМАДЯНСЬКЕ ВИХОВАННЯ ДОШКІЛЬНЯТ

27 лютого на базі Менського дошкільного навчального закладу ім. Щорса проведено засідання Клубу новопризначених вихователів дошкільних навчальних закладів Менського району «Творчість», яке проходило у вигляді семінару-практикуму з проблеми «Громадянське виховання та його актуальність на сучасному етапі».

Мета даного заходу: ознайомлення з досвідом роботи педагогів Менського ДНЗ ім. Щорса з питання громадянського виховання дошкільників, надання методичної допомоги вихователям дошкільних навчальних закладів району у вихованні у дітей громадянської відповідальності за рідну землю, природні багатства країни; виховання патріотизму, колективізму, свідомої дисципліни та організованості.

Під час проведення заняття з теми: «Чумацькими шляхами» учасники семінару мали можливість «подорожувати» разом з дітьми та педагогами логопедичної групи різними регіонами України та ознайомитися з їх особливостями: дізналися, чим славиться Львівщина та Донеччина, в чому самобутність Черкащини та Дніпропетровщини.

Силу, спритність, винахідливість, а ще любов до рідної України, української пісні продемонстрували вихованці старшої групи в ході проведення музично-спортивної розваги «Козацькі забави» . «Маленькі козачата» показали неабияку згуртованість, спритність під час виконання ряду завдань.

В рамках засідання творчої майстерні «Руками творяться дива» для новопризначених вихователів проведено майстер-класи:

- «Краса родом з Петриківки», в ході якого педагоги ознайомилися з історією петриківського розпису, а також взяли участь в оздобленні виробів елементами петриківського розпису ;

- «Методика виконання тканих декоративних виробів», даний майстер-клас був присвячений історії ткацтва на України, крім цього вихователі мали змогу апробувати міні-ткацькі верстати, які використовуватися в дитячому садку для ознайомлення вихованців з декоративним мистецтвом .














Відділ освіти РДА
28 лютого 2015
back