back

В Менській ОТГ проведені профілактичні рейди відповідними службами

22 грудня 2018 року при проведенні спільних відпрацювань працівниками поліції та служби у справах дітей в одній із торгівельних точок м. Мена було виявлено продаж пива неповнолітній дитині.

З неповнолітнім була проведена профілактична бесіда, відносно продавця складено протокол про адміністративне правопорушення за вчинення правопорушення.

Працівники служби у справах дітей міської ради та Менського відділу поліції звертаються до підприємців Менської ОТГ із проханням неухильно дотримуватися чинного законодавства, не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям, адже кожен з нас відповідає за майбутнє покоління. Продаючи спиртне та цигарки дітям, задумайтесь, що хтось також запропонує закурити чи випити Вашій дитині і ніхто не може сказати, що після цього станеться…»

Слід зазначити, що відповідно ч.2 ст. 156 КУпАП, порушення працівником підприємства торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом , алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами, а саме: торгівля пивом , алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами в приміщеннях або на територіях, заборонених законом, або в інших місцях, визначених рішенням відповідного органу місцевого самоврядування, як таких, де роздрібна торгівля пивом , алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами заборонена, а так само торгівля пивом , алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами через торгові автомати чи неповнолітніми особами, а також продаж пива , алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років, або продаж тютюнових виробів в упаковках, що містять менш як 20 сигарет або цигарок, чи поштучно , або торгівля пивом , алкогольними, слабоалкогольними напоями, винами столовими у заборонений рішенням відповідного органу місцевого самоврядування час доби, тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 
27 грудня 2018
back