back

У Слобідці встановили меморіальні дошки на честь трьох загиблих воїнів.

 17 квітня в селі Слобідка Покровського-Слобідського старостинського округу Менської міської територіальної громади урочисто відкрили меморіальні дошки загиблим у російсько-Українській війні Воїнам-Захисникам – Олександру ТАРАСЕНКУ, Миколі ЧУХНУ та Василю СОВІ. Усі вони мешканці Слобідки.

На мітингу були присутні секретар Менської міської ради Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО, в.о. старости Покровсько-Слобідського старостинського округу Юрій АНДРІЙЧЕНКО, начальник відділення рекрутингу та комплектування Корюківського РТЦК і СП Сергій ТИМОШЕНКО, священник ПЦУ о. Володимир ВЕНГРИН, рідні та близькі загиблих героїв, мешканці села.

 Місцева поетеса Любов СКОРОБАГАТЬКО спеціально до цієї події написала вірша, яким і почався захід.

Почесне право відкрити пам’ятні знаки надали Ю.АНДРІЙЧЕНКУ. Отець Володимир відслужив панахиду за спокій душ загиблих воїнів та освятив пам’ятні знаки.

Схиляємо голови перед пам’яттю наших Воїнів, які вже ніколи не повернуться до Слобідки, але вони стали Героями і завжди будуть у наших серцях, – наголосив Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО. – Висловлюю щирі співчуття рідним, близьким, знайомим – всім, хто знав воїнів. Пам’ятаймо їх подвиг і сьогодні та після Перемоги вчімо дітей, внуків і правнуків, що в Україні незалежність дається кров’ю наших захисників.

Ю.АНДРІЙЧЕНКО подякував усім, хто долучився до встановлення меморіальних дошок та впорядкування території біля них: насамперед ініціаторам та керівництву ДП «Зернятко», які втілили ідею, підприємцю Олегу ЖУРАКОВСЬКОМУ і всім небайдужим мешканцям села Слобідки.

Присутні згадали біографії загиблих Героїв, вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальних дошок.

Вічна пам'ять Воїнам-Захисникам і вічний спокій їхнім душам!

 

 
 
 
 
 
20 квітня 2024
back