back

Інструкція по створенню та підписанню електронної петиції

 

Як створити петицію?

У меню на сайті Менської міської ради потрібно вибрати пункт “Електронні петиції” (меню знаходиться в лівій колонці сайту, пункт “Електронні” петиції” – внизу меню). Натиснути на посилання “Створити петицію”

Потім потрібно авторизуватися у спеціальній системі. Є два шляхи:

1) Зареєструватися у системі. Для цього потрібно ввести своє прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання, адресу електронної пошти та номер телефону. Отримавши пароль – авторизуватися.

2) Авторизуватися за допомогою системи BankID, якщо ранішу була проведена реєстрація в системі одного із визначених банків (наприклад, “Ощадбанку” або “ПриватБанку”).

Використовуючи другий спосіб непотрібно вводити інформацію про себе, достатньо лише авторизуватися в банківській системі і банк автоматично додасть на сайт потрібну інформацію.

BankID є аналогом Електронного цифрового підпису, який видає Податкова інспекція.

Як підписати петицію?

У меню на сайті Менської міської ради потрібно вибрати пункт “Електронні петиції” (меню знаходиться в лівій колонці сайту, пункт “Електронні” петиції” – внизу меню). Обрати петицію та натиснути посилання “Підписати петицію”

Потім потрібно авторизуватися в спеціальній системі. Є два шляхи і вони описані у попередньому розділі.

Важливо! З введених під час реєстрації даних оприлюднюються лише прізвище, ім’я та по батькові людини, яка створила або підписала петицію. Інша інформація не оприлюднюється, вона використовується для ідентифікації людини.

Коли міська рада прийме рішення про підтримання або не підтримання петиції?

Після створення петиція проходитиме перевірку на дотримання вимог, не довше двох днів.

Після успішного проходження перевірки петиція буде опублікована на спеціальному сайті й почнеться збір підписів, який триватиме не більше трьох місяців.

Не пізніше ніж через три дні після того, як петицію підпише 100 чоловік міська рада опублікує на сайті повідомлення про початок її розгляду.

Не пізніше ніж через 10 днів після початку розгляду петиції міська рада опублікує на сайті повідомлення про його результати, зокрема повідомить обґрунтоване рішення про підтримання або не підтримання пропозицій, викладених у петиції.

Створити петицію

Переглянути петиції, на які триває збір підписів

Переглянути петиції на розгляді

Переглянути петиції з відповідями

04 січня 2019
back